Pacoli: Pojačan uticaj Srbije u Vašingtonu treba da zabrine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 09:55

Pacoli: Pojačan uticaj Srbije u Vašingtonu treba da zabrine

Lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli ocenio je da vest da je diplomatija Srbije pojačala uticaj u Vašingtonu treba primiti sa velikom zabrinutošću.

"To zahteva da Priština i Albanija deluju zajedno u Sjedinjenim Američkim Državama i suprotstave se diplomatskim aktivnostima Srbije", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

On smatra da je neophodno da Priština unutrašnju polarizaciju ostavi po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << strani i da se fokusira na izgradnju konsenzusa i jedinstva o ključnim, kako je naveo, "spoljnopolitičkim pitanjima".

Dodao je da je spreman da se pridruži svakoj inicijativi u tom pravcu, kao bivši član Centra za međunarodne i strateške studije i kao član Kisindžerovog komiteta.

Grupa od 16 američkih kongresmena uputila je 4. februara pismo predsedniku Džozefu Bajdenu, u kojem ga je pozvala na unapređenje odnosa SAD i Srbije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pacoli: "Trebalo bi da nas zabrine ova vest"; Tiče se Srba

Izvor: B92, 07.Feb.2022

Vest da je srpska diplomatija povećala uticaj u Vašingtonu treba primiti sa velikom zabrinutošću, smatra Bedžet Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.