Najmanje sedmoro mrtvih u pucnjavi u Vašingtonu

Izvor: Politika, 16.Sep.2013, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje sedmoro mrtvih u pucnjavi u Vašingtonu

VAŠINGTON – Američke vlasti potvrdile su da je u napadu u zgradi komande Mornarice u Vašingtonu ubijeno najmanje sedmoro ljudi, a predsednik SAD Barak Obama nazvao je ovaj čin kukavičkim, rekavši da počinioci moraju hitno biti pronađeni i privedeni pravdi.

Među povređenima je i napadač, kao i dva policajca, od kojih je jedan dva puta pogođen >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u nogu pošto je uzvratio vatru napadaču, dok je drugi takođe prenet u bolnicu i ima dobre izglede da preživi, saopštili su bolnički izvori.

„Kako ova istraga bude napredovala, učinićemo sve što je u našoj moći da osiguramo da onaj ko je počinio ovaj kukavički čin, snosi odgovornost za to”, naglasio je Obama.

Obama je rekao da tuguje zbog toga što se Amerika suočila „s još jednom masovnom pucnjavom” i dodao da oni koji su bili na liniji vatre znaju kakve opasnosti nosi službovanje u inostranstvu, a sada se suočavaju sa smrtnom opasnošću kod kuće, prenela je agencija Frans pres.

Američki predsednik je naveo da je još u toku prikupljanje podataka o pucnjavi u kojoj je, kako je saopštila policija, „stradalo više ljudi”. Prema dosadašnji podacima, jedan napadač je ubijen, a dvojica su u bekstvu.

Do pucnjave je došlo oko jutros 8.20 sati po američkom vremenu, a u prenosu uživo vide se brojne policijske ekipe, uz specijalne jedinice, koje su okružile zgradu Mornarice, a novinari su udaljeni par blokova od mesta incidenta.

Građanima je naređeno da ostanu u svojim stanovima i kućama i da ne izlaze na ulicu.

Rejon „Nejvi jard” nalazi se kod obale reke Anakostije, nedaleko od njenog ulivanja u Potomak. Taj prostor je na jugoistoku Vašingtona, ali se naslanja na centar grada, nedaleko od Kongresa. U zgradi radi najmanje 3.000 ljudi, od kojih je deo uspeo da napusti zgradu jer je neko uključio protivpožarni alarm.

Aerodrom „Ronald Regan” u američkoj prestonici zbog ovog incidenta zatvoren je za saobraćaj.

Tanjug

objavljeno: 16.09.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Sedmoro ubijenih u komandi Mornarice SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2013

Američke vlasti potvrdile su da je u napadu u zgradi komande Mornarice u Vašingtonu ubijeno najmanje sedmoro ljudi, a predsednik SAD Barak Obama nazvao je ovaj čin kukavičkim, rekavši da počinioci moraju hitno biti pronađeni i privedeni pravdi.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.