Nadamo se pozitivnom rešenju slučaja porodice Nastić

Izvor: S media, 30.Dec.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadamo se pozitivnom rešenju slučaja porodice Nastić

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik izrazila je nadu da će u slučaju porodice Nastić, kroz pravnu proceduru, biti pronadjen pozitivan ishod.

"Shvatamo osetljivost pitanja i zabrinutost porodice. Svima nam je u interesu da se kroz pravnu proceduru pronadje odgovarajuće rešenje za sve strane", rekla je Vorlik.

Ambasadorka je navela da to pitanje trenutno razmatraju nadležni organi u Kaliforniji, da je Stejt department u toku sa ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << slučajem i da se o tome razgovaralo i sa zvaničnicima i u Vašingtonu i u Beogradu.

Obezbedjena sredstva za advokata Nastićevih

"Nastavićemo da pratimo slučaj veoma pažljivo i nadamo se da će

doći do pozitivnog ishoda"
, rekla je američka ambasadorka.

Američka Agencija za zaštitu dece suspendovala je pre pola godine bračnom paru Vuk i Verici Nastić starateljstvo nad Damjanom (8) i Nastasjom (5) nakon što su u službenom laptopu oca pronadjene nage fotografije dece.

Kada je Nastić službeni laptop odneo na popravku, serviser u Stoktonu, kalifornijskom gradu gde žive, na hard-disku kompjutera pronašao sporne fotografije i u skladu sa tamošnjim propisima to prijavio Agenciji za zaštitu dece Kalifornije.

Agencija je to prijavila policiji, roditelji uhapšeni, deca oduzeta i predata starateljskim porodicama, a protiv njih pokrenut krivični postupak.

Država hitno da pomogne Nastićima!

Predsednik Srbije Boris Tadić je nedavno od srpskog Ministarstva spoljnih poslova zatražio da se ovaj slučaj sa konzularnog podigne na najviši diplomatski nivo kako bi se porodici Nastić pomoglo da što pre vrati decu.

Situaciju je sve vreme pratio srpski konzulat u Čikagu, a potpredsednik DS Dragan Djilas rekao je da je država obezbedila sredstva za pravno zastupanje porodice Nastić.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj "Nastić" razmatraju svi

Izvor: B92, 30.Dec.2010

Beograd -- Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izrazila je nadu da će u slučaju porodice Nastić, kroz pravnu proceduru, biti pronađen pozitivan ishod... "Shvatamo osetljivost pitanja i zabrinutost porodice", kazala je ona..."Svima nam je u interesu da se kroz pravnu proceduru pronađe odgovarajuće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.