MIHAIL FRADKOV: Zapad stoji iza pada rublje i cene nafte

Izvor: BKTV News, 05.Dec.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIHAIL FRADKOV: Zapad stoji iza pada rublje i cene nafte

Šef Spoljne obaveštajne službe Rusije (SVR) Mihail Fradkov optužio je Vašington i zapadne zemlje da svojom politikom uvođenja sankcija Rusiji i manipulacijama na svetskom tržištu nafte utiču na pad rublje.

Fradkov je rekao da je Moskva svesna američkih namera da svrgne s vlasti predsednika Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vladimira Putina, prenela je agencija AFP.
„Takva želja je primećena, to je mala tajna“, rekao je Fradkov.
Niko ne želi da vidi, kako je istakao Fradkov, jaku i nezavisnu Rusiju. Prema njegovim rečima, pad za više od 30 odsto cene nafte dogodio se delimično zbog američkih akcija. Niža cena jednog od glavnih ruskih izvoznih resursa doveo je do ogromnog pritiska na rublju, koja „pati“ i zbog sankcija uvedenih Rusiji. Rublja je izgubila 39 odsto svoje vrednosti u odnosu na dolar ove godine.
„Svaka spekulacija ima specifične šeme, a šeme imaju brojne učesnike“, dodao je Fradkov.
Putin je u svom obraćanju Federalnoj skupštini u četvrtak u Moskvi rekao da vlada zna tačno ko je profitirao zahvaljujući spekulacijama protiv ruske rublje i da vlada i centralna banka imaju oruđe da ih kazne.
Izvor: tanjug.rs
The post MIHAIL FRADKOV: Zapad stoji iza pada rublje i cene nafte appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Ruski obaveštajac optužuje: Zapad mešetarenjem obara vrednost rublje!

Izvor: Večernje novosti, 06.Dec.2014, 10:45

MOSKVAOD STALNOG DOPISNIKA Za razliku od predsednika Vladimira Putina koji u četvrtak na Federalnom saboru nije precizirao ko to „mešetari na deviznom tržištu i tako smanjuje vrednost rublje“, šef Ruske spoljne obaveštajne službe Mihail Fradkov optužio je za to zapadne zemlje. Fradkov, koji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.