MALOVIĆ: DO KRAJA GODINE UGOVOR SA SAD O IZRUČENJU

Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALOVIĆ: DO KRAJA GODINE UGOVOR SA SAD O IZRUČENJU

VAŠINGTON - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović, koja boravi u zvaničnoj poseti Vašingtonu, izjavila je u petak da će Srbija i SAD do kraja godine potpisati ugovor o ekstradiciji svojih državljana.

Malović je u telefonskoj izjavi agenciji Beta rekla da postoje uslovi za sklapanje tog ugovora i da se na njemu "već radi".

Ministarka pravde predvodi srpsku delegaciju u poseti SAD u kojoj su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i predsednica Vrhovnog kasacionog suda Nata Mesarović, republički tužilac Zagorka Dolovac i tužioci za ratne zločine i organizovani kriminal, Vladimir Vukčević i Miljko Radisavljević.

Tokom posete SAD, srpska delegacija je razgovarala s predstavnicima Stejt dipartmenta, izvršnim direktorom Federalnog istražnog biroa Šonom Henrijem i ministrom pravde SAD Erikom Holderom.

"Dobili smo priznanje zbog izručenja Ratka Mladića", rekla je Malović i navela da je američka strana bila zainteresovana i za srpska iskustva u primeni Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

Malović je rekla i da je američka strana izrazila spremnost da pomogne Srbiji i njenom pravosuđu u pogledu donošenja i primene zakona u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.