Iran najavljuje bolne posledice za sve

Izvor: B92, 21.Maj.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran najavljuje "bolne posledice za sve"

Teheran -- Iranske vlasti upozorile su SAD na "bolne posledice" eventualne eskalacije tenzija protiv Irana u svetlu već rastućeg pritiska Vašingtona protiv Teherana.

"Sigurno je da će biti bolne posledice za sve, ukoliko dođe do eskalacije (tenzija) protiv Irana", izjavio je američkoj televizijskoj mreži Si-En-En (CNN) šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif.

Prema njegovim rečima, Iran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema interesa da dođe do eskalacije, ali je jasno da će se braniti.

"Treba biti izuzetno oprezan, a verujemo da SAD igraju veoma veoma opasnu igru", dodao je iranski ministar.

Tenzije između Vašingtona i Teherana porasle su otkako su SAD prošle godine napustile međunarodni nuklearni sporazum i obnovile sankcije koje su izazvale krizu iranske ekonomije. Tim sporazumom sa SAD, Rusijom, Kinom, Velikom Britanijom, Francuskom, Nemačkom i EU, Iran je pristao da ograniči aktivnosti na obogaćivanju uranijuma, a zauzvrat su mu ukinute međunarodne sankcije.

SAD su pre dve nedelje poslale bombardere i grupu nosača aviona u Persijski zaliv zbog navodne, još neprecizirane pretnje Irana, a američki predsednik Donald Tramp juče je izjavio da će se Iran suočiti sa "zvaničnim krajem" ako ponovo zapreti Vašingtonu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U slučaju eskalacije tenzija Iran najavljuje "bolne posljedice za sve"

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2019

TEHERAN - Iranske vlasti upozorile su SAD na "bolne posljedice" eventualne eskalacije tenzija protiv Irana u svjetlu već rastućeg pritiska Vašingtona protiv Teherana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.