IRANSKA REVOLUCIONARNA GARDA NA UDARU AMERIKE: Vašington uveo niz mera protiv IRGC-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2023, 18:24

IRANSKA REVOLUCIONARNA GARDA NA UDARU AMERIKE: Vašington uveo niz mera protiv IRGC-a

SAD su do sada uvele mnogobrojne sankcije Iranu

SAD su danas uvele sankcije pripadnicima i osobama i kompanijama povezanim sa iranskom Revolucionarnom gardom, koje je Vašington optužio za učešće u terorističkim zaverama, usmerenim na bivše zvaničnike američke vlade, američko-iranske državljane i iranske disidente.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da su sankcije usmerene prema tri pojedinca i kompanije sa sedištem u Iranu i Turskoj, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se dovode u vezu sa snagama iranske Revolucionarne garde, kao i dva visoka zvaničnika iz Obaveštajne organizacije Garde, koji su navodno bili uključeni u terorističku zaveru protiv civila, uključujući novinare, preneo je Rojters.

zbog nasilnog gušenja antivladinih protesta u toj zemlji prošle godine, kršenja ljudskih prava i iranskog nuklearnog programa.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.