Izvor: RTS, 09.Okt.2020, 12:50

Hoti: Vašingtonski sporazum korak ka konačnom

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da je kosovska vlada "imala vrlo konstruktivan pristup" dijalogu sa Beogradom i da je u tom procesu blisko sarađivala sa EU.
Avdulah Hoti je rekao da su jasni principi dijaloga omogućili napredak u tom procesu.

"Četvrtog septembra u Beloj kući potpisali smo ekonomski sporazum. Reakcije su često bile oštre, ali sa pravom je opisano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao istorijski dogovor. Zahvaljujem američkom predsedniku Donaldu Trampu na postizanju ovog sporazuma, što je korak ka postizanju konačnog sporazuma", rekao je Hoti u kosovskoj skupštini izveštavajući o 100 dana rada njegove vlade.
Naveo je da je Kosovo 4. septembra dobilo priznanje od Izraela, i da su u Prištini odlučni da uspešno završe proces integracije u EU, NATO i UN.
"Na ovom putu, posebni odnosi sa Sjedinjenim Državama ostaće nam od suštinske važnosti. Kosovo već godinama nije u boljoj poziciji u spoljnoj politici, zahvaljujući svojim međunarodnim prijateljima", rekao je Hoti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.