Histerija u svetu: Rusi poslali avion na Ameriku?

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 22:49

Histerija u svetu: Rusi poslali avion na Ameriku?

Ruski avion leti prema SAD, ali u tome nema nikakve senzacije, jer se uputio tamo da vrati ruske diplomate kojima su vlasti SAD naredile da napuste zemlju.

To je napisala portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

"Brojni informativni resursi su postali uzbuđeni zbog ruske letelice koja je krenula ka SAD. Nema senzacija", napisala je.

Pojašnjava se da se ne radi o proterivanju, već o ograničenjima rada koje je stvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američka strana.

Predstavnicima ruske diplomatske misije u SAD je završen trogodišnji boravak, objasnila je Zaharova i dodala da Vašington ograničava rad ruskih stranih institucija.

"SAD su pristale na odlazak ruskih diplomata iz zemlje čarter letom, sličan pristup očekuju i od Moskve", saopštio je Stejt department.

Ranije je nekoliko Telegram kanala, pozivajući se na podatke portala "Flajtradar", pisalo da ruski avion Il-96 leti prema Vašingtonu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je više puta skretalo pažnju na činjenicu da ruske diplomate na Zapadu rade u uslovima koji se teško mogu nazvati humanim. Oni su neprekidno suočeni sa problemima i pretnjama, rekao je ministar Sergej Lavrov još u oktobru.

Šef ruske diplomatije je još tada napomenuo je da je Zapad stao na stranu onih koji žele da ožive nacizam, jer podržava Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.