Zaharova: To je nepoštovanje

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 12:38

Zaharova: To je nepoštovanje

Zaharova izjavila da nedavni potez Australije, u vezi sa raskidanjem ruskog zakupa za novu lokaciju ambasade u Kanberi, pokazuje nepoštovanje zakona.

"Dok su sklapale sporazum o rešavanju spora, vlasti u Australiji su istovremeno činile aktivne napore da izrade alternativni plan za zaplenu ruske diplomatske imovine", rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova MArija Zaharova, ocenjujući da je reč o beskrupuloznom potezu, preneo je Tass.

Australijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijer Entoni Albaneze rekao je u ponedeljak da njegova vlada pozdravlja odluku visokog suda Australije da odbije prigovor Rusije da spreči saveznu vladu da preuzme kontrolu nad zemljištem zakupljenim za izgradnju nove ruske ambasade u blizini zgrade parlamenta u Kanberi, preneo je Rojters.

"Očekujemo da ce Ruska Federacija delovati u skladu sa sudskom presudom", naveo je Albaneze.

Australija je 15. juna otkazala Rusiji zakup za izgradnju nove ambasade pozivajuci se na nacionalnu bezbednost.

Kremlj je saopštio da taj potez Kanbere odražava njen antiruski stav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKI AVION LETI KA SAD: Hitno se oglasila Marija Zaharova

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023

Nema senzacija - pojasnila je Marija Zaharova...Ruski avion leti prema Sjedinjenim Američkim Državama, ali u tome nema nikakve senzacije, jer se uputio tamo da vrati ruske diplomate kojima su vlasti SAD naredile da napuste zemlju, napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.