Grenel: Kurti seje haos, ali Srbija bez odlaganja da primeni Briselski i Vašingtonski sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022, 00:44

Grenel: Kurti seje haos, ali Srbija bez odlaganja da primeni Briselski i Vašingtonski sporazum

Bivši američki izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saopštio je večeras da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stvara haos na severu Kosova i Metohije i pozvao američki Stejt department da bude oštriji prema njemu.

"Kosovski premijer Aljbin Kurti jednostrano stvara haos na severu i očigledno pokušava da skrene pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike", naveo je Grenel na Tviteru.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukazao da je Kurti jednostrano prekršio Briselski i Vašingtonski sporazum.

"On je odbacio svaku američku ideju koja mu je predstavljena. I američki Stejt department mora da bude oštriji prema njemu. On nastavlja da seje haos", poručio je Grenel.

Grenel je ocenio i da je reakcija ambasadora zemalja Kvinte na odlaganje izbora na KiM "reaktivna, spora i slaba".

Istovremeno je pozvao Vladu Srbiju da, bez odlaganja, primeni Briselski i Vašingtonski sporazum.

"Samo zato što Kurti krši ove sporazume nije izgovor za Srbiju da prestane da poštuje svoje obaveze. Potrebno nam je odmah američko vođstvo", zaključio je Grenel.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kurti: KFOR tražio od nas vreme da ukloni barikade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je Kfor od Prištine tražio još vremena da ukloni barikade koje su Srbi postavili na severu Kosova i Metohije...Kurti je na pres konferenciji posle sednice tzv. saveta za nacionalnu bezbednost rekao da veruje da je to najbolji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.