KURTI STVARA JEDNOSTRANI HAOS Grenel se hitno oglasio o situaciji na KiM, oštra poruka i za ambasadore EU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022, 23:30

"KURTI STVARA JEDNOSTRANI HAOS" Grenel se hitno oglasio o situaciji na KiM, oštra poruka i za ambasadore EU!

Nekadašnji specijalni izaslanik Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, komentarisao je večeras dešavanja na Kosovu i Metohiji.

Grenel je na Tviteru napisao da građani Kosova zaslužuju bolje i komentariosao je poteze tzv. predsednika Aljbina Kurtija.

- Kosovski premijer Aljbin Kurti stvara jednostrani haos na severu i očigledno pokušava da skrene pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike. Izjava ambasadora Kvinte >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o odlaganju izbora je reaktivna, spora i slaba - napisao je Grenel.

Kurti je jednostrano prekršio Briselski i Vašingtonski sporazum. On je odbacio svaku američku ideju koja mu je predstavljena. Aamerički Stejt department MORA da postane oštriji prema njemu. On nastavlja da seje haos - napisao je Grenel u seriji tvitova.

Kurti has unilaterally broken the Brussels Agreement and the Washington Agreement. He has rejected every American idea presented to him.

And the U.S. State Department MUST get tougher with him. He continues to sow chaos.

— Richard Grenell (@RichardGrenell) December 10, 2022

Bivši američki izaslanik naveo je da Vlada Srbije mora bez odlaganja da primeni Briselski sporazum i Vašingtonski sporazum.

- To što Kurti krši te sporazume ne daje Srbiji izgovor da prestane da poštuje svoje obaveze. Treba nam američko vođstvo odmah! - napisao je Grenel na Tviteru.

The Serbian government must implement the Brussels Agreement and the Washington Agreement without delay.

Just because Kurti is breaking those agreements does not give Serbia an excuse to stop complying with their commitments.

We need U.S. leadership right now!

— Richard Grenell (@RichardGrenell) December 10, 2022
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Grenel o Kurtiju: "Mora oštrije. To nije izgovor za Vladu Srbije"

Izvor: B92, 10.Dec.2022

Bivši izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel prokomentarisao je poteze premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija...On je istakao da Kurti "stvara jednostrani haos na severu i pokušava da skrene pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike"...Grenel je na Tviteru naveo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.