Grenel o Kurtiju: Mora oštrije. To nije izgovor za Vladu Srbije

Izvor: B92, 10.Dec.2022, 23:43

Grenel o Kurtiju: "Mora oštrije. To nije izgovor za Vladu Srbije"

Bivši izaslanik SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel prokomentarisao je poteze premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

On je istakao da Kurti "stvara jednostrani haos na severu i pokušava da skrene pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike".

Grenel je na Tviteru naveo da je Kurti prekršio Briselski i Vašingtonski sporazum.

"Kosovski premijer Aljbin Kurti stvara jednostrani haos na severu i očigledno pokušava da skrene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pažnju naroda Kosova sa svoje katastrofalne ekonomske politike. Izjava ambasadora Kvinte o odlaganju izbora je reaktivna, spora i slaba. Kurti je jednostrano prekršio Briselski sporazum i Vašingtonski sporazum. On je odbacio svaku američku ideju koja mu je predstavljena", naglasio je on.

Grenel je naveo da Stejt department mora da bude oštriji u svojim osudama prema Kurtiju.

"Američki Stejt department mora da postane oštriji prema njemu. On nastavlja da seje haos. Narod Kosova zaslužuje bolje", dodao je on.

Prema njegovim rečima, u dijalogu je neophodno američko vođstvo.

"Vlada Srbije mora bez odlaganja da primeni Briselski i Vašingtonski sporazum. To što Kurti krši te sporazume, nije izgovor za Srbiju da prestane da poštuje svoje obaveze. Treba nam američko vođstvo odmah", zaključio je Grenel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grenel: Kurti seje haos, ali Srbija bez odlaganja da primeni Briselski i Vašingtonski sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2022, 00:44

Bivši američki izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saopštio je večeras da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stvara haos na severu Kosova i Metohije i pozvao američki Stejt department da bude oštriji prema njemu..."Kosovski premijer Aljbin Kurti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.