Eštonova: Vučić važan za dijalog

Izvor: B92, 05.Feb.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova: Vučić važan za dijalog

Vašington -- Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton u svom intervjuu za Volstrit džornal kaže da se dijalog Beograda i Prištine nastavlja, bilo izbora ili ne.

Posvećenost Srbije i političara sa kojima radim da se ide dalje sa pregovorima je apsolutna, naročito gospodina Vučića, ističe ona.

"Gospodin Vučić je, kao što znate, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važan partner u tome. Prisustvovao je mnogim sastancima. Bio je ovde i prošle nedelje", rekla je visoka predstavnica EU.

Eštonova, koja je podsetila da je naredna runda 12. februara, kaže da Srbija prolazi kroz izborni period i da očekuje da će učesnici dijaloga iz Beograda biti više zauzeti time.

"Ali dijalog se nastavlja i to ne zato što sam ja na tome insistirala, već zato što su oni i kosovski premijer Tači i njegov tim takođe to želeli. Znate, oni ne žele da uspore, oni žele napred. I ono što sada radimo je završavanje agende koju imamo, i formiranje nove agende", zaključila je Eštonova.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijalog se nastavlja, učešće Vučića važno

Izvor: Akter, 05.Feb.2014

Ketrin Ešton izrazila je uverenje da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti bez obzira na parlamentarne izbore u Srbiji

Nastavak na Akter...

Ešton: Naredni dijalog 12. februara, bez obzira na izbore

Izvor: Press, 05.Feb.2014

"Dijalog se nastavlja. Sledeći sastanak će biti održan 12. februara. Sa ili bez izbora mi idemo dalje. Posvećenost Srbije i političara sa kojima radim na daljem napretku apsolutno postoji", rekla je ona u intervjuu za američki list "Volstrit džornal" na marginama bezbednosne konferencije koja...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.