Ešton: Naredni dijalog 12. februara, bez obzira na izbore

Izvor: Press, 05.Feb.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Naredni dijalog 12. februara, bez obzira na izbore

"Dijalog se nastavlja. Sledeći sastanak će biti održan 12. februara. Sa ili bez izbora mi idemo dalje. Posvećenost Srbije i političara sa kojima radim na daljem napretku apsolutno postoji", rekla je ona u intervjuu za američki list "Volstrit džornal" na marginama bezbednosne konferencije koja je održana u Minhenu.

Na pitanje da li među te političare ubraja i prvog potpredsednika vlade Srbije, Ešton je odgovorila da u njih "naročito ubraja i Vučića" koga je opisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kao "važnog partnera u tome" i podsetila da je on prisustvovao mnogim sastancima i da je u Briselu bio prošle nedelje.

Imajući u vidu da Srbija prolazi kroz predizborni period, Ešton je izrazila očekivanje da će oni biti zauzeti (predizbornom kampanjom) i da će se više vremena baviti time. 

"Ali dijalog se nastavlja i to ne zato što ja na tome insistiram, već zbog toga što oni i kosovski premijer Tači i njegov tim to takođe žele", rekla je ona.

"Oni ne usporavaju proces dijaloga i žele da se on nastavi", rekla je ona i dodala da se sada završava postojeća agenda i radi se na izradi naredne agende.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.