Džonston: ID želi kontrolu Mediterana

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2016, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonston: ID želi kontrolu Mediterana

Vašington - Džihadisti Islamske države žele da stvore sopstevne pomorske snage kako bi izveli terorističke napade na Mediteranu.

Kako je saopštio NATO, ID bi tom prilikom koristila oružje koje je pozicionirano na moru.

“Znamo da oni imaju ambicije da djeluju i van obale, znamo da bi željeli da budu pomorska sila, kao što je i Al Kaida >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << imala oružje na moru“, rekao je šef pomorske komande NATO Klajv Džonston.

On je naglasio da NATO ne smije da misli o Mediteranu samo ako su u pitanju izbjeglice.

“To im omogućuje da se prošire po obali Sjeverne Afrike, to je ulazak u Libiju, tako mogu da kontrolišu Sirt“, dodao je on.

On je dodao i da NATO ne smije da bude isključen iz istočnog dijela mora gde se nalaze brodovi ruske mornarice koji pomažu u borbi protiv ID.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NATO: ID želi brodove i kontrolu Mediterana

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2016

Džihadisti Islamske države žele da stvore sopstevne pomorske snage kako bi izveli terorističke napade na Mediteranu. Kako je saopštio NATO, ID bi tom prilikom koristila oružje koje je pozicionirano na moru...- Znamo da oni imaju ambicije da deluju i van obale, znamo da bi želeli da budu pomorska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.