NATO: ID želi brodove i kontrolu Mediterana

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: ID želi brodove i kontrolu Mediterana

Džihadisti Islamske države žele da stvore sopstevne pomorske snage kako bi izveli terorističke napade na Mediteranu. Kako je saopštio NATO, ID bi tom prilikom koristila oružje koje je pozicionirano na moru.

- Znamo da oni imaju ambicije da deluju i van obale, znamo da bi želeli da budu pomorska sila, kao što je i Al Kaida imala oružje na moru - rekao je šef pomorske komande NATO Klajv Džonston.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
On je naglasio da NATO ne sme da misli o Mediteranu samo ako su u pitanju izbeglice.

- To im omogućuje da se prošire po obali Severne Afrike, to je ulazak u Libiju, tako mogu da kontrolišu Sirt - dodao je on i istakao da NATO ne sme da bude isključen iz istočnog dela mora gde se nalaze brodovi ruske mornarice koji pomažu u borbi protiv ID.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.