Izvor: Blic, 30.Maj.2023, 19:46

DA LI SE KURTI VIŠE NE PLAŠI AMERIKE? Vašington je ranije "pozivom koji menja sve" smirivao njegov ekstremne poteze: Šta se krije iza činjenice da to nije slučaj posle brutalnog upada u srpske opštine

Kosovski premijer Aljbin Kurti nastavio je da se tvrdoglavo, iracionalno i opasno ponaša pošto je juče svoje nelegitimno izabrane gradonačelnike na silu poslao u prostorije opštine u Zvečan i Zubin Potok i gotovo izazvao sukob između Srba i kosovske policije. U toj svojoj nerazumnosti otišao je i korak dalje pošto se njegovi gradonačelnici nisu pojavili na sastanku sa američkim ambasadorom Džefrijem Hovenijerom što je veliki diplomatski šamar kakav Vašington ne pamti? SAD je još ranije najoštrije osudila ponašanje kosovskih policajaca na severu KiM, ali osim toga nije bilo konkretne reakcije. Zato se postavlja pitanje dokle je Vašington spreman da toleriše Kurtijeve ispade?
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.