Čuo glasove u glavi: Masakr u Vašingtonu izvršio psihički bolesnik!

Izvor: Press, 17.Sep.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuo glasove u glavi: Masakr u Vašingtonu izvršio psihički bolesnik!

Kako prenosi američka agencija, Aleksis je bolovao od paranoje, imao je problem sa spavanjem, a doktorima je tokom lečenja rekao da čuje glasove u glavi.

Članovi njegove porodice su rekli istražiteljima da je Aleksis od avgusta lečen, ali ga Mornarica i pored toga nije proglasila mentalno nestabilnom osobom, čime bi mu bilo oduzeto pravo ulaza u zgradu komande.

Prema navodima iz istrage, Aleksis se prijateljima žalio na Mornaricu, tvrdeći da je žrtva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << diskriminacije, a imao je i više napada besa, kada je upotrebio vatreno oružje.

On je juče, prilikom ulaska u sedište Mornarice na Nejvi Jardu koristio svoju validno izdatu propusnicu, dodaje AP.

Šef kancelarije FBI u Vašingtonu Valeri Parlav kaže da je Aleksis imao pristup velikom vojnom kompleksu, kakav ima još 18 hiljada ljudi koji su tu zaposleni.

Aleksis je u poslednje vreme radio kao kompjuterski tehničar za jednu manju kompaniju koju je na održavanju računara u vojnoj bazi angažovala kompanija Hjulit Pakard.

Prilikom napada, osumnjičeni je koristio sačmaricu koju je prošle nedelje legalno kupio u jednoj prodavnici u Virdžiniji, kao i automatsku pušku i pištolj, koje je oteo od ranjenih policajaca.

U jučerašnjem napadu na jugoistoku Vašingtona ubijeno je 13 ljudi, uključujući i napadača, dok je osmoro ranjeno, od kojih niko nije u životnoj opasnosti.

FBI je saopštio da je Aleksis sam učestvovao u napadu i da nije deo bilo kakve terorističke mreže.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.