BELA KUĆA POZVALA NA POVLAČENJE SRPSKE VOJSKE! Vašington traži od naših snaga da napuste administrativnu liniju sa Kosovom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2023, 22:09

BELA KUĆA POZVALA NA POVLAČENJE SRPSKE VOJSKE! Vašington traži od naših snaga da napuste administrativnu liniju sa Kosovom!

Oglasio se Džon Kirbi

SAD prate raspoređivanje srpske vojske duž administrativne linije sa KiM, izjavio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi i pozvao na povlačenje tih snaga kako bi se smanjile napetosti.

Kirbi je nazvao "veliko srpsko vojno raspoređivanje duž granice sa Kosovom" destabilizujućim razvojem događaja i pozvao Srbiju da povuče te snage i doprinese snižavanju napetosti, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je, na pres konferenciji, rekao da su snage NATO-a povećale svoje snage na KiM, kao rezultat zabrinjavajućeg ciklusa nasilja na tom području.

Kirbi je ocenio da incident u selu Banjska na severu KiM, 24. septembra, nije bio slučajan i da količina tada pronađenog oružja predstavlja pretnju ''ne samo za kosovske, već i za međunarodne službe, uključujući trupe NATO-a''.

- Svi koji su umešani u ovaj napad moraju biti izvedeni pred lice pravde - rekao je on i pozvao vlasti u Srbiji da pomognu u istrazi onoga šta se dogodilo.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.