Amerika je zabrinuta

Izvor: B92, 26.Dec.2023, 08:33

Amerika je zabrinuta

Portparol američkog Stejt department saopštio je da SAD pozdravljaju činjenicu da je zatvoreni ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni lociran.

On je istakao da je Vašington zabrinut za njegovo stanje.

Iz Stejt departmenta su dodali da je neophodno da Navaljni momentalno bude pušten na slobodu, prenosi Rojters.

"Pozdravljamo to što je gospodin Navaljni lociran. Međutim, i dalje smo duboko zabrinuti za njegovo stanje", naveo je portparol Stejt departmenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ističe se da je ruska vlada odgovorna za ono što se dešava Navaljnom u pritvoru.

Kira Jarmuš, portparolka ruskog opozicionara koji služi kaznu od 30 godina zatvora, saopštila je ranije u ponedeljak da je Navaljni lociran.

"Našli smo Navaljnog. On se nalazi u kaznenoj koloniji 3 (IK-3), u naselju Karp, na severu Urala, u autonomnoj oblasti Jamal-Nenec. Njegov advokat ga je posetio. Aleksej se dobro oseća", rekla je Jarmuš.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD o Navaljniju: Zabrinuti smo za njegovo stanje

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2023

Portparol američkog Stejt department saopštio je da Sjedinjene Američke Države pozdravljaju činjenicu da je zatvoreni ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni lociran, ali je istakao da je Vašington zabrinut za njegovo stanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.