Našli smo Navaljnog, on je...

Izvor: B92, 25.Dec.2023, 15:05

"Našli smo Navaljnog, on je..."

Portparolka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji služi kaznu od 30 godina zatvora, saopštila je danas da je pronađeno gde se nalazi Navaljni.

"Našli smo Navaljnog. On se nalazi u kaznenoj koloniji 3, u naselju Karp, na severu Urala, u autonomnoj oblasti Jamal-Nenec.

"Njegov advokat ga je posetio danas. Aleksej se dobro oseća", navela je portparolka Kira Jarmuš na platformi Iks.

Pre dve nedelje saradnici Navaljnog saopštili su da su zabrinuti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer ga dugo nisu videli ni čuli, a u zatvoru u okrugu Vladimir, gde je Aleksej služio kaznu, više nije bio na spisku zatvorenika.

Prognani advokat Navaljnog Ivan Ždanov nazvao je IK-3 jednom od najsevernijih i najudaljenijih zatvorskih kolonija u Rusiji.

Tamo su uslovi oštri, sa posebnim režimom u zoni permafrosta. Veoma je teško doći do njega i ne postoje sistemi za isporuku pisama ili pozivanje, napisao je Ždanov na platformi Iks, napominjući da je jedan od advokata danas bio tamo i video Navaljnog, ali da nije smeo da udje.

Ždanov veruje da je kaznena kolonija IK-3 unapred pripremljena za dolazak Navaljnog i podsetio da je direktor Federalne kazneno-popravne službe Arkadij Gostev bio tamo u aprilu i moguće je, kako je naveo, da su tada odlučili da tamo prebace ruskog opozicionara.

"Aleksejeva situacija je jasan primer kako se sistem odnosi prema političkim zatvorenicima, pokušavajuci da ih izoluje i potisne. Kako i preko koga pokrece lažne glasine. Zahvaljujuci onima koji nastavljaju da pišu i šire informacije o Alekseju i drugim političkim zatvorenicima, nastavljamo borbu. Hvala vam. Sloboda za Navaljnog", poručio je Ždanov.

On je povezao izolaciju Navaljnog sa predsedničkim izborima u Rusiji 2024, na kojima se očekuje da će Putin osvojiti peti mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portparolka Navaljnog: Pronašli smo ga, nalazi se u zatvoru na severu Urala

Izvor: Radio 021, 25.Dec.2023

Portparolka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji služi kaznu od 30 godina zatvora, saopštila je danas da je pronađeno gde se nalazi Navaljni.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.