Izvor: RTS, 18.Jun.2022, 06:02

Žestoke borbe se nastavljaju; teritorijalna odbrana Donjecka: Sedamdeset sedam rudara zarobljeno zbog granatiranja

Rat u Ukrajini – 115. dan. Evropska komisija je preporučila da Ukrajina postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, a ruski predsednik kaže da nema ništa protiv toga. Boris Džonson je u petak bio u Kijevu odakle je obećao da će Britanija Ukrajini obezbediti "stratešku izdržljivost".
Predsednik Rusije Vladimir Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu da Rusija ima pravo da prizna republike u Donbasu po Povelji Ujedinjenih nacija. Kao primer za presedan naveo je samoproglašenu kosovsku nezavisnost.

Putin je istakao i da Rusija nema ništa protiv toga da se Ukrajina priključi Evropskoj uniji. Naime, juče je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla da je to telo Evropske unije preporučilo da Ukrajina postane kandidat za članstvo u EU.
"Evropska unija nije vojna organizacija ili vojno-politički blok, za razliku od NATO-a. Uvek smo govorili i uvek ću reći da je naš stav vrlo jasan: nemamo ništa protiv ulaska Ukrajine u EU", istakao je Putin.
Britanski premijer Boris Džonson posetio je u petak Kijev, gde je obećao da će Britanija Ukrajini obezbediti "stratešku izdržljivost".
Džonson je naveo i da će Britanija raditi sa Ukrajinom na pokretanju izvoza žitarica preko Crnog mora.
Ukrajina od 1. jula ukida bezvizni režim za Ruse, pa će od tog datuma od njih zahtevati da dobiju vize za ulazak u zemlju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Žestoke borbe se nastavljaju; Džonson: Obezbedićemo Ukrajini stratešku izdržljivost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2022

Rat u Ukrajini – 115. dan. Evropska komisija je preporučila da Ukrajina postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, a ruski predsednik kaže da nema ništa protiv toga. Boris Džonson je u petak bio u Kijevu odakle je obećao da će Britanija Ukrajini obezbediti "stratešku izdržljivost"...Predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

RT: Ruski predsednik predviđa „promenu elita“ na Zapadu

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2022

Ekonomske greške stvaraju uslove u EU za produbljivanje nejednakosti, talas radikalizma i, na kraju, promenu elita, upozorio je ruski predsednik Vladimir Putin. Govoreći na plenarnoj sednici Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, ruski lider je naveo da je sav trenutni razgovor na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.