Zelenski: Rusija će sledeće nedelje intenzivirati napade; Afrika talac u ratu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2022, 07:16

Zelenski: Rusija će sledeće nedelje intenzivirati napade; Afrika talac u ratu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da očekuje da će Rusija pojačati napade na tu zemlju, jer Kijev čeka odluku Evropske unije o tome da li će mu dodeliti status zemlje kandidata za članstvo u EU.

"Očigledno, sledeće nedelje treba očekivati da će Rusija intenzivirati neprijateljske aktivnosti", naveo je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, prenosi Rojters.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodao da Rusija neće biti agresivna samo prema Ukrajini, već i prema drugim evropskim zemljama, navodi britanska agencija.

Afrika talac u ratu Rusije sa Ukrajinom

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas, u govoru pred liderima Afričke unije, da je Afrika talac u ratu sa Rusijom, što je doprinelo rastu cena hrane na kontinentu.

Afričke zemlje su pogođene rastućom krizom, zbog koje su cene žitarica, ulja, goriva i đubriva porasle, preneo je Rojters.

Zelenski je rekao da je afrički kontinent u situaciji za koju nije kriv.

"Obraćam vam se u vanrednom stanju, kada imamo rat. U vanrednom stanju za ceo svet, kada je Afrika zapravo uzeta kao talac. Talac onih koji su započeli rat protiv naše države", rekao je Zelenski u video obraćanju pred Biroom Skupštine Afričke unije.

"Ovaj rat može izgledati veoma dalek vama i vašim zemljama. Ali katastrofalno rastuće cene hrane su ga već donele kuči milionima afričkih porodica", istakao je on.

Moskva odbacuje optužbe da namerno blokira izvoz žita iz Ukrajine i ističe da su globalna povećanja cena hrane i goriva posledica zapadnih sankcija uvedenih Rusiji vojne intervencije u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zelenski: Rusija će sljedeće nedjelje intenzivirati napade

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2022

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da očekuje da će Rusija pojačati napade na tu zemlju, jer Kijev čeka odluku Evropske unije o tome da li će mu dodijeliti status zemlje kandidata za članstvo u EU.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.