Zelenski: Granica između Poljske i Ukrajine neće postojati

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 21:17

Zelenski: Granica između Poljske i Ukrajine neće postojati

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je u prvu zvaničnu posetu Poljskoj od početka sukoba u Ukrajini

On je poručio da granica između Poljske i Ukrajine ubuduće neće postojati.

Zelenskog su ovom prilikom poljski zvaničnici odlikovali najvišim državnim priznanjem, Ordenom Belog sokola, tokom sastanka sa predsednikom ove države Andžejom Dudom u Varšavi.

"Niste napustili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajinu, stali ste uz nas rame uz rame i zahvalni smo vam na tome. Verujemo da je ovo istorijski odnos. Vaš lični odnos prema našem narodu, milionima Ukrajinaca koji su našli sklonište u Poljskoj, koji se ovde osećaju kao kod kuće, hvala vam na svemu i za one prve dane i nedelje kada nam je ova pomoć bila toliko potrebna", poručio je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je u Varšavu stigao vozom, koji je poljski list "Fakt" opisao kao "pravo čudo tehnologije". Kako navode, voz spolja izgleda uobičajeno, dok je unutra opremljen najnovijim tehnologijama i dizajniran je za prevoz VIP osoba. Ima nekoliko spavaćih soba, salu za sastanke, hodnik, trepezariju i luksuzna kupatila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.