Izvor: RTS, 07.Mar.2022, 07:06

Završena treća runda pregovora; UNHCR: Više od 1,7 miliona izbeglih iz Ukrajine

Dvanaestog dana rata u Ukrajini održana je i treća runda pregovora Kijeva i Moskve bez značajanijeg pomaka. Snažna eksplozija odjeknula Luganskom. Ukrajinci tvrde da su povratili grad Čurgijev. Granatiran lučki grad Nikolajev. UNHCR: Više od 1,7 miliona izbeglih iz Ukrajine.
Tokom druge runde pregovora Kijeva i Moskve bilo je dogovoreno da se omoguće humanitarni koridori, kako bi civili mogli da se evakuišu. Međutim, juče je po drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << put propalo uspostavljanje takvog koridora iz Marijupolja.
Da li će treća runda pregovora doneti neke promene, prema najavama bi trebalo da se sazna danas.
Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava objavila je da su do 5. marta preminula najmanje 364 civila, dok ih je još 759 ranjeno.
Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da je Rusija uništila skoro sve ukrajinske borbene avione, dok je Vladimir Putin rekao svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu da bi Moskva zaustavila svoju vojnu operaciju kada bi Kijev položio oružje i ispunio ruske zahteve.
Za to vreme, ukrajinski premijer Denis Šmigal saopštio je da je potpisao zvaničan zahtev stranim vladama da isključe Rusiju i Belorusiju iz članstva u MMF-u i Svetskoj banci. 
Visoki komesar Ujedinjenih nacija za izbeglice, Filipo Grandi, rekao je da je od početka ruske vojne intervencije više od milion i po izbeglica prešlo iz Ukrajine u susedne zemlje.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Situacija u Ukrajini iz minuta u minut: Završena treća runda pregovora Rusije i Ukrajine, pregovori nisu ispunili ruska očekivanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022

Treća runda pregovora delegacija Rusije i Ukrajine završena je večeras u Brestskoj oblasti u Belorusiji, saopštila je ruska ambasada u Minsku..."Treća runda rusko-ukrajinskih pregovora u Belorusiji je završena", navela je ambasada na svom Telegram kanalu...Razgovori su trajali skoro tri sata...Savetnik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.