Zapadni mediji: Ovo je poklon za Putina

Izvor: B92, 23.Sep.2023, 21:27

Zapadni mediji: Ovo je poklon za Putina

Spor Poljske i Ukrajine oko isporuka žita i oružja razbesneo je evropske zvaničnike pošto smatraju da to odgovara interesima Rusije, piše američki list CNN.

"Evropa, koja podržava Ukrajinu, ove nedelje suočila se na neočekivanim preokretom. Poljska, koja je do sada bila najverniji saveznik Kijeva na kontinentu, najavila da će prestati da isporučuje oružje svom susedu", piše autor članka Luk Mekgi.

Kako se navodi, lideri Evropske unije izuzetno su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezadovoljni zbog nesuglasica koje su izbile između Kijeva i Varšave, pošto će poljska "histerija oko oružja" dati povoda i drugim zemljama, koje isporučuju Ukrajini oklopnu tehniku i municiju, da odustanu od takve politike.

"Javne prepirke na Zapadu lako navode na zaključak da je Zapad podeljen, a podeljeni Zapad je, nesumnjivo, dobra stvar za Kremlj", konstatuje novinar i zaključuje da je svađa Poljske i Ukrajine "poklon za ruskog predsednika Vladimira Putina".

Podsećamo, u poslednje vreme odnosi između Poljske i Ukrajine značajano su se zakomplikovali jer je Varšava uvela embargo na isporuke žita iz Ukrajine.

Nakon toga je poljski premijer Mateuš Moravjecki saopštio da odbija da realizuje nove isporuke oružja Kijevu, ali je poljski predsednik Andžej Duda naknadno rekao da je premijer zemlje "pogrešno shvaćen".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.