ZELENSKI SE OSILIO: Stigao u Donbas, ide na prvu liniju fronta, tenzije rastu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 11:19

ZELENSKI SE OSILIO: Stigao u Donbas, ide na prvu liniju fronta, tenzije rastu

 Situacija se naročito zaoštrila krajem februara

 Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski danas je u poseti Donbasu radi procene situacije u tom regionu nakon porasta napetosti sa Rusijom.

- Da, Zelenski danas ide u Donbas kako bi direktno procenio situaciju na licu mesta - izjavio je savetnik predsednika Mihailo Podoljak, a prenosi agencija Rojters.

Zelenski je pre dva dana pozvao NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da otvori put za pridruživanje Ukrajine toj zapadnoj vojnoj alijansi. Njegovi komentari su odmah naišli na osude zvanične Moskve, koja tvrdi da bi ukrajinsko pristupanje NATO-u moglo dodatno da rasplamsa situaciju.

Zvanični Kijev je, takođe, alarmirao zbog nagomilavanja ruskih snaga blizu granice Ukrajine i Rusije, i zbog porasta nasilja duž linije kontakata koja razdvaja ukrajinske trupe i separatiste u ukrajinskom regionu Donbasu.

Rusija tvrdi da pomeranje trupa ima odbrambene svrhe, a visoki ruski zvaničnik poručuje da Moskva ne planira da interveniše u sukobu na istoku Ukrajine zapocetom 2014. godine.

 Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre. Obe strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.
Pogledaj vesti o: NATO,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zelenski u Donbasu obilazi prve linije fronta

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2021

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski stigao je u Donbas gde će posetiti položaje na frontu, saopštila je pres služba njegovog kabineta. „Šef države stigao je u Donbas kao vrhovni komandant kako bi komunicirao sa vojskom i održao moral branilaca“, navodi se u saošptenju. Donjecka Narodna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.