ZAHARČENKO: Kijev dovlači trupe i ratnu tehniku i sprema se za napad na Donjeck

Izvor: 011vodič.com, 15.Apr.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHARČENKO: Kijev dovlači trupe i ratnu tehniku i sprema se za napad na Donjeck

OKO Donjecka se i noćas puca iz svih oružja. Ukrajinci ne odustaju od pokušaja da glavnom gradu Donjecke Republike „zađu iza leđa”.
Poprište borbi su ponovo – već treću noć uzastopno – naselja Peski i Spartak koja se nalaze između Donjecka i njegovog aerodroma.
Snažna artiljerijska paljba čuje se i u centru Donjecka.
OEBS je večeras objavio da se u naselju Peski i oko njega vodi „prava bitka”.
U izveštaju posmatračke misije OEBS se ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << da se borba vodi i kod naselja Žabunjki koje se nalazi 14 kilometara severozapadno od Donjecka. Čak se naglašava da se u borbi koriste teška artiljerija, tenkovi i minobacači.
Vojni vrh DNR tvrdi da su neki zarobljeni Ukrajinci večeras otkrili: da je u gradić Avdejevka stiglo preko 20 tenkova i da posade većine čini najamnici iz Poljske.
Donjecki mediji tvrde da je i večeras prva počela ukrajinska armija.
Objavili su da je u bolnice za proteklih 20 sati stiglo blizu 70 ranjenih.
Predsednik DNR, Aleksandar Zaharčenko, upozorio je večeras da Ukrajinci na linije fronta dovode i ratnu tehniku i dodatne snage.
„Naši izviđači i obaveštajci javljaju da ukrajinska armija gomila i trupe i tehniku i da Kijev ne poštuje obavezu da velike kalibre odmakne od linija razdvajanja. Sve upućuje na zaključak da se Kijev sprema za napad na Donjeck”.
Zaharčenko je čak precizirao: da su Ukrajinci tokom poslednje dve nedelje približili Donjecku preko sto tenkova, topova i druge ratne tehnike.
The post ZAHARČENKO: Kijev dovlači trupe i ratnu tehniku i sprema se za napad na Donjeck appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STRELKOV: Ukrajina će pokušati da vojno likvidira Novorosiju, napašće i Krim

Izvor: 011vodič.com, 15.Apr.2015

JOŠ nije jasno: šta je stajalo iza dva poslednja pokušaja Ukrajinaca da zauzmu velika i strateški važna naselja između Donjecka i njegovog aerodroma – Peski i Spartak.. Možda se se njihovim kompletnim preuzimanjem dobiju nove izgledne tačke za napad na sam Donjeck. Jer, za takav napad bi bilo...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.