Vučić: U Beogradu neće biti novog Majdana

Izvor: Beta, 14.Maj.2023, 12:24

Vučić: U Beogradu neće biti novog Majdana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas optužio deo opozicije da želi vlast bez izbora, te naveo da u Beogradu "neće biti novog Majdana", odnosno smene vlasti posle protesta na ulicama i oružanih sukoba poput onog 2014. na trgu Majdan u ukrajinskom gradu Kijev.Vučić, koji je i predsednik vladajuće Srpske napredne stranke ponovo optužio deo opozicije da politizuje te tragedije, i rekao da je država preduzela niz mera kako bi se preventivno delovalo."Neće biti Majdana u Beogradu. Neću da prihvatim da frustrirani lideri opozicije koji ne mogu da pobede na izborima i koji se ponašaju kao najgore hijene to (traže)", rekao je on ne precizirajzući na koga misli.Kazao je da "neki misle" da se na vlast dolazi upadom "u neke prostorije", te dodao da sada gleda "te besmislene snove o Majdanu, o 5.oktobru (2000. u Beogradu)".Vučić je rekao da je "5.oktobar", odnosno demonstracije građana u Beogradu koji su 2000. godine dovele do smene vlasti Slobodana Miloševića, bio zasnovan na "nekim izbornim rezultatima".Kako je kazao, nije bilo sumnje da bi "tada (lider opozicije) Vojislav Koštunica pobedio".Optužio je aktuelnu opoziciju da želi da preuzme vlast "bez izbora", te dodao da to neće biti moguće."Nema novog Majdana u Beogradu, niti će da se desi, ...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đorđević: Jedini cilj zahteva sa protesta je vraćanje na vlast bez izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2023

Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Đorđević ocenio je danas da je jedini cilj zahteva, koje deo opozicije iznosi na protestima "Srbija protiv nasilja", vraćanje na vlast bez izbora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.