Izvor: RTS, 06.Apr.2022, 06:04

Vašington uvodi sankcije ruskim bankama i Putinovim ćerkama; Peskov: Rusija povukla trupe iz regiona Kijeva

Četrdeset drugi dan rata u Ukrajini. Iz Marijupolja evakuisano 500 ljudi u konvoju koji je predvodio Međunarodni komitet Crvenog krsta. SAD uvode sankcije ruskim bankama i Putinovim ćerkama. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je Rusija povukla trupe iz regiona Kijeva. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da ne može da toleriše bilo kakvu neodlučnost Zapadnih zemalja o uvođenju novih sankcija Rusiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Rusija ne odustaje od ofanzive u Ukrajini i da želi da se fokusira na zauzimanje Donbasa u narednim nedeljama.

Potpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk kaže da je evakuacija iz Marijupolja jedino moguća peške ili privatnim vozilima budući da organizovani humanitarni konvoji ne mogu prići gradu.
"Autobusi ne mogu stići do prvog dela puta za evakuaciju od Marijupolja, što je skoro 80 kilometara od grada. Jedina mogućnost ili ići pešice ili pronađi privatni automobil", navela je Vereščukova.
Sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se rapspravljalo o situaciji u Ukrajini, obeležila je oštra rasprava između ruskog i ambasadora Zapadnih zemalja.
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je optužio Rusiju za seriju ratnih zločina, tvrdeći da su posle ubistava, pokušali da sakriju tragove zločina.
Ruski ambasador pri UN, Vasilij Nebenzja optužio je ukrajinske snage da "miniraju" dogovore o uspostavljanju humanitarnih koridora, te da su ruski vojnici samo iz Marijupolja uspela da evakuišu 130.000 ljudi.
Zbog navodnog zločina u Buči, više zemalja EU, uključujući i Brisel naložile proterivanje ruskih diplomata. Istovremeno, Brisel je spremio peti paket sankcija koji predviđa zabranu uvoza ruskog uglja.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Evropska Unija,   NATO

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Rusija optužuje Kijev da planira hemijsku katatsrofu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2022

Četrdeset drugi dan rata u Ukrajini. Zbog navodnog zločina u Buči, više zemalja EU, uključujući i Brisel naložilo proterivanje ruskih diplomata. Spreman peti paket sankcija EU koji predviđa zabranu uvoza ruskog uglja...Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Rusija ne odustaje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lukaševič: Cinične lažne provokacije koriste beskrupulozni političari u Ukrajini i nizu zapadnih zemalja, prvenstveno kako bi proširili rusofobiju

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2022

Deo izjave stalnog predstavnika Ruske Federacije pri OEBS-u Aleksandra Lukaševiča na posebnom sastanku Stalnog saveta OBSE-a o monstruoznoj montiranoj provokaciji kijevskog režima u Buči i neprihvatljivim akcijama poljskog predsedavajućeg OEBS-a.   "Odgovorno izjavljujemo da su fotografije i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.