VIRTUELNI KURTI I PRAVI RAMA: Lažnog premijera NEMA u Tirani! SUKOB odavno tinja, potpuno se IZBEGAVAJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 12:53

VIRTUELNI KURTI I PRAVI RAMA: Lažnog premijera NEMA u Tirani! SUKOB odavno tinja, potpuno se IZBEGAVAJU

Umesto Kurtija, u ime tzv. Kosova je pored predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog juče stajala Vjosa Osmani, a "Kosovo" će danas predstavljati predsednik Privredne komore Ljuljzim Rafuna.

Danas se u Tirani održava Regionalni samit o planu rasta za Zapadni Balkan, na kom, kako javlja "Albanijan post", premijer tzv. Kosova neće biti prisutan. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Isprva su albanski mediji izvestili da Kurti odbija učešće na samitu zbog spora i "dubokog neprijateljstva" sa premijerom Albanije Edijem Ramom koji ga nije pozvao na samit "Ukrajina-Jugoistočna Evropa", koji je juče održan u albanskoj prestonici. Kasnije je javljeno da će se ipak pojaviti, ali "virtuelno".

- Odnosi dvojice albanskih političara, Rame i Kurtija, od početka su prilično napeti - piše "Albanijan post" i podseća da ovo nije prvi put da Kurti odbija poziv albanskog premijera.

Umesto Kurtija, u ime tzv. Kosova je pored predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog juče stajala Vjosa Osmani, koja je saopštila da neće učestvovati na Regionalnom samitu rasta za zapadni Balkan.

Na današnjem Samitu Zapadnog Balkana sa EU, na kome će se razgovarati o planu rasta, učestvovaće predsednici i premijeri, a "Kosovo" će predstavljati predsednik Privredne komore Ljuljzim Rafuna.

Samitu će prisustvovati i komesar EU za proširenje Oliver Varhelji.

Kurti je saopštio da današnji samit ne može da poseti zbog obaveza u Velikoj Britaniji, u julu prošle godine je odbio da se sastane sa Ramom koji je došao u posetu Prištini, a "zbog drugih obaveza" nije došao ni na neformalni sastanak lidera Zapadnog Balkana koji je u Tirani održan 17. jula prošle godine.

Rama je, sa svoje strane, u julu otkazao sastanak sa Kurtijem u Đakovici.

Izvor: Srbija Danas/RT Balkan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Krasnići (DPK) poručio Kurtiju da mu je danas mesto bilo u Tirani

Izvor: Danas, 29.Feb.2024

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići upitao je gde je kosovski premijer Aljbin Kurti, navodeći da je njegovo mesto danas bilo u Tirani na samitu Ukrajina i Zapadni Balkan, u organizaciji EU."Premijeru, gde ste? Danas se u Tirani održava zajednički samit Evropske unije sa Zapadnim...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.