(VIDEO) ZGRANUO CEO SVET: Krivična prijava protiv američkog generala koji poziva na ubijanje Rusa

Izvor: Kurir, 13.Mar.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) ZGRANUO CEO SVET: Krivična prijava protiv američkog generala koji poziva na ubijanje Rusa

Robert H. Skejls je u emisiji uživo izjavio da SAD treba da počnu da ubijaju Ruse da bi stekle uticaj na istoku Ukrajine, a voditelj ga nije ni opomenuo

MOSKVA - Ruski istražni komitet podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg američkog generala Roberta H. Skejlsa, koji je u intervjuu za Foks njuz pozivao na ubijanje Rusa, saopštio je danas portparol komiteta Vladimir Markin.

TV Foks njuz je u utorak Skejlsa uživo uključio u program kao analitičara, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << on je hladno izjavio da je jedini način na koji SAD mogu da dobiju uticaj u istočnoj Ukrajine, kao i da preokrenu tok događaja - da počnu da ubijaju Ruse. Voditelj uopšte nije reagovao na taj otvoreni poziv na ubijanje.

Russia opens criminal case against retired US Army General Robert H. Scales, who called for “killing Russian... http://t.co/uIKZwUXsj5

"Ove izjave krše norme ne samo ruskog zakonodavstva nego i odredbe člana 20 Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima iz 1966, koji zabranjuje bilo kakvu ratnu propagandu i pozivanje na diskriminaciju, mržnju i nasilje",  kazao je Markin.

Prema ruskom krivičnom zakonu, javno pozivanje na agresiju i rat, uz upotrebu medija se kažnjavaju novčanom kaznom od oko 8.000 dolara (500.000 rubalja) ili zatvorskom kaznom do pet godina, prenosi Itar-Tass.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.