Ukrajinski avion se srušio u Rusiji

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 18:46

Ukrajinski avion se srušio u Rusiji

Moskva -- Laki ukrajinski avion srušio se u ruskoj oblasti Brjanska, koja se graniči sa Ukrajinom, saopštila je u sredu granična straža Federalne službe bezbednosti.

Pilot letelice je preživeo pad i priveden je. U graničnoj službi nisu precizirali da li je reč o vojnom ili civilnom avionu.

Slike objavljene na mreži navodno pokazuju pilota, koji nosi vojnu odeću i maskirnu kapu.

Avion se srušio iz "nepoznatih razloga" u blizini sela Butovsk, udaljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 25 kilometara od granice, navodi agencija. Pilot je pokušao da pobegne nazad u Ukrajinu, ali ga je presrela granična patrola.

Ranije tokom dana, Brjansku oblast je napala ukrajinska bespilotna letelica (UAV), prema rečima guvernera Aleksandra Bogomaza. Bespilotna letelica bacila je eksplozivnu napravu u Suzemskom okrugu u regionu, koji se graniči sa Ukrajinom, pri čemu je najmanje jedna osoba povređena.

Brjansk, kao i drugi ruski regioni na granici sa Ukrajinom, više puta su bili na udaru kijevskih snaga usred tekućih neprijateljstava između dve zemlje, koja se provlače već više od godinu dana. Napadi obično uključuju prekogranično artiljerijsko i minobacačko granatiranje, kao i udare bespilotnih letelica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.