Ukrajinska policija pretresala domove sveštenika RPC

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska policija pretresala domove sveštenika RPC

Domove nekoliko sveštenika Ruske pravoslavne crkve u više ukrajinskih gradova, pretresla je ukrajinska policija, javlja AP.
Pretresi su izvršeni na osam lokacija u Kijevu i regionu Žitomir, u okviru istrage zbog širenja mržnje i podsticanja na nasilje, saopštila je policija.

Prema navodima Ruske pravoslavne crkve, više od 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njenih sveštenika pozvano je na razgovor u prostorije ukrajinske službe bezbednosti.
AP navodi da je jedan sveštenik, iguman manastira Pečersk u Kijevu, "privukao posebnu pažnju".
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je juče da će pravoslavni vernici moći da odluče da li će se pridružiti autokefalnoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi po njenom osnivanju.
"Država garantuje ustavno pravo na slobodu veroispovesti, uključujući i onima koji žele da ostanu u Ruskoj pravoslavnoj crkvi", rekao je Porošenko.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.