Ukrajinska kriza iz dana u dan: Pao helikopter kod Kijeva, poginuo ukrajinski ministar; TASS: Ruska nuklearna podmornica na putu ka bazi Severne flote

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2023, 07:24

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Pao helikopter kod Kijeva, poginuo ukrajinski ministar; TASS: Ruska nuklearna podmornica na putu ka bazi Severne flote

Rat u Ukrajini ušao je u 329. dan. Osamnaest osoba, uključujući ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova i druge zvaničnike ministarstva, poginulo je kada se helikopter srušio u blizini Kijeva u gradu Brovari.

U Rumuniju stigli avioni NATO "avaks". Holandija šalje u Ukrajinu raketni odbrambeni sistem "patriot".

16.00 - Kijev: U padu helikoptera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 14 poginulih, među njima jedno dete i ministar unutrašnjih poslova

Broj poginulih u nesreći, koja se dogodila kada se helikopter srušio na vrtić u gradu Brovari u Ukrajini, porastao je na 14, prenosi Rojters.

14.25 - Rusija se sprema za dugi rat, NATO da podrži Ukrajinu koliko god treba

Zamenik generalnog sekretara NATO Mirčea Džoana, rekao je danas da se Rusija sprema za produženi rat i da bi stoga Alijansa morala da se pripremi da "na duge staze" podrži Ukrajinu onoliko dugo koliko je potrebno.

13.29 - Zelenski: Užasna tragedija, tačan broj žrtava još nije utvrđen

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je današnju nesreću, kada se helikopter srušio na zgradu vrtića u gradu Brovari, ocenio kao "užasnu tragediju koja je nanela neizreciv bol".

11.14 - Lavrov: Sa Zelenskim nema pregovora, Zapad želi konačno rešenje ruskog pitanja

Mirovni plan Zelenskog je apsurdan i sa njim su  pregovori nemogući, a Zapad vodi posredni rat sa Rusijom preko Ukrajine da bi konačno rešio rusko pitanje, izjavio je danas na godišnjoj konferenciji za novinare šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov.

10.59 - Šarl Mišel podržao slanje tenkova Ukrajini

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel podržao je danas slanje zapadnih tenkova Ukrajini, kao odgovor na napad Rusije.

09.59 - SAD su slale Ukrajini municiju skladištenu u Izraelu, tvrdi Njujork Tajms

Vašington je poslao Ukrajini oko 300.000 projektila kalibra 155 milimetara iz skladišta koja se nalaze u Izraelu, što je prošle godine odobrio tadašnji premijer Izraela Jair Lapid, tvrdi Njujork Tajms.

07.15 - Putin: Sprečiti izvoz prinosa naredne žetve, zemlji potrebne stabilne rezerve

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da bi celokupan izvoz predstojećeg prinosa žetve žitarica trebalo sprečiti jer su zemlji potrebne stabilne rezerve.

07.01 - IAEA misija u nuklearci Rovno, uskoro u svim ukrajinskim elektranama

Međunarodna agencija za atomsku energiju IAEA rasporedila je misiju u nuklearnu elektranu Rovno u Ukrajini, saopštio je generalni direktor Rafael Grosi.

06.54 - Zelenski: Dobićemo "Patriot" i od Holandije

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski najavio je da će njegova zemlja uskoro dobiti još jednu bateriju raketnog odbrambenog sistema Patriot, ovog puta iz Holandije.

06.49 - Ruska nuklearna podmornica na putu ka bazi Severne flote

Najnovija podmornica ruske mornarice, sa balističkim projektilima na nuklearni pogon, "Generalisimus Suvorov" na putu je ka privremenoj bazi Severne flote na Arktiku, izvestila je novinska agencija TASS, pozivajući se na neimenovane izvore u Ministarstvu odbrane.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.