Ukrajinska kriza iz dana u dan: Berlin potvrdio da šalje leoparde Kijevu; Zelenski: Moskva sprema novu ofanzivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2023, 07:53

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Berlin potvrdio da šalje "leoparde" Kijevu; Zelenski: Moskva sprema novu ofanzivu

Rat u Ukrajini – 336. dan. Berlin zvanično potvrdio da šalje "leoparde 2" Kijevu, kao i da će dozvoliti i drugim zemljama da urade isto. 

Ukrajinski predsedsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Moskva priprema novu ofanzivu i da je to vidiljivo na širem području Donbasa.

Kremlj: Goreće tenkovi "abrams" ukoliko ih SAD pošalju. Na političkoj sceni Ukrajine kiša ostavki i smena funkcionera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zbog korupcije.

12.14 - Pet visokih ukrajinskih tužilaca dobilo otkaze

Pet visokih regionalnih ukrajinskih tužilaca danas je dobilo otkaze, dan nakon što je predsednik Ukrajine pokrenuo najveće političke promene od početka rata.

12.06 - Nemačka odobrila slanje tenkova "leopard 2" Ukrajini, Kremlj: "abramsi" će goreti

Nemačka vlada odobrila je danas slanje tenkova "leopard 2" Ukrajini, u prvoj turi 14 tih borbenih vozila, kao i njihov ponovni izvoz iz partnerskih zemalja.

7.35 - Rusija: Isporuka borbenih tenkova SAD Ukrajini bila bi očigledna provokacija

Moguće američke isporuke borbenih tenkova Ukrajini biće "još jedna očigledna provokacija" protiv Rusije, izjavio je danas ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva,   NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.