Ukrajinska kontraofanziva ne donosi ništa osim uništavanja NATO naoružanja — šef DNR

Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2023, 14:45

Ukrajinska kontraofanziva ne donosi ništa osim uništavanja NATO naoružanja — šef DNR

Prva faza ukrajinske kontraofanzive nije dala nikakve ozbiljne rezultate osim gubitka ljudstva i brojnih borbenih vozila koje su kijevskom režimu isporučile zemlje NATO-a, izjavio je u sredu vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.
„Ozloglašena, „veoma ozbiljna“ kontraofanziva, barem njena prva faza, praktično nije dala nikakav rezultat, osim mnogo uništenih NATO vozila i ogromne gubitke u ljudstvu“, izjavio je on u intervjuu za televizijski kanal „Rusija-24“. Pušilin, međutim, nije isključio opciju da bi ukrajinske trupe mogle da preduzmu više provokativnih akcija uoči samita NATO-a 11. i 12. jula. „Siguran sam da se od Ukrajine mogu očekivati sve vrste provokativnih akcija. Vidimo da je cena samita [NATO] veoma visoka za Ukrajinu jer se mogu doneti neke važne odluke. Oni [Ukrajina] moraju da demonstriraju nešto pre samita, pa mislimo da će pribeći napadima pod lažnom zastavom. Njima nije stalo do ljudi, zato se to, nažalost, ne može isključiti“, naglasio je Pušilin.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.