Ukrajini neće biti dati borbeni avioni za ovu kontraofanzivu — viši admiral NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 04.Jul.2023, 23:29

Ukrajini neće biti dati borbeni avioni za ovu kontraofanzivu — viši admiral NATO-a

 
Ukrajina neće dobiti borbene avione dok se njena kontraofanziva ne završi, izjavio je Rob Bauer, predsednik Vojnog komiteta NATO-a.
U intervjuu za „LBC Radio“ u ponedeljak, admiral je izjavio da, iako je razgovor o avionima bio važan, „neće biti rešen u kratkom roku“. Niti će obuka pilota ili obuka tehničara biti dostupna pre ukrajinske kontraofanzive, naglasio je on. Još uvek nije počela obuka ukrajinskih pilota da upravljaju avionima američke proizvodnje F-16, a Kijev ne bi hteo da ovde vrši pritisak na Zapad, jer se oslanja na njih za podršku, izjavio je ranije Jurij Ignat, portparol ukrajinskog vazduhoplovstva. Početkom juna, Ignat je izjavio da bi ukrajinski piloti uskoro mogli da odu u inostranstvo na obuku. Krajem maja, američki sekretar za odbranu Lojd Ostin najavio je da kolektivni Zapad očekuje da počne obuku ukrajinskih pilota na F-16 u narednim nedeljama. Prema Ostinu, Danska i Holandija bi predvodile koaliciju koja koordinira obuku ukrajinskih pilota. U međuvremenu, ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov napomenuo je da će ukrajinske snage moći da počnu da koriste F-16 u borbi tek sledeće jeseni ili zime, jer je za obuku pilota i inženjera potrebno vreme.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Hladan tuš iz NATO

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 12:28

NATO zvaničnik “ohladio” izglede da Ukrajina dobije borbene avione sa Zapada tokom svoje trenutne kontraofanzive...“Diskusija o lovcima je važna, ali neće biti rešena u kratkom roku dok traje kontraofanziva“, rekao je Rob Bauer, oficir holandske mornarice i predsednik Vojnog komiteta NATO-a,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.