Ukrajincima stiže moćno oružje

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 17:28

Ukrajincima stiže moćno oružje

Šef ukrajinske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a izjavio je da je u Nemačkoj postignut konsenzus o snabdevanju Ukrajine krstarećim raketama "taurus".

Šef ukrajinske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Jehor Černjev naveo je danas da su ključne parlamentarne frakcije u Nemačkoj postigle konsenzus o snabdevanju Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krstarećim raketama "taurus", dometa 500 kilometara, ali da formalno odobrenje tek treba da bude objavljeno.

"Moji prijatelji u Bundestagu su mi upravo rekli da su ključne parlamentarne frakcije postigle konsenzus u vezi sa transferom raketa 'taurus' dugog dometa u Ukrajinu", naveo je Černjev, prenosi Rojters.

On je dodao da su ukrajinske diplomate dugo radile sa nemačkim parlamentarcima na formiranju grupe za podršku.

"Sada je konačno probijen led. Čekamo zvaničnu odluku", napisao je Černjev na Fejsbuku.

Iz nemačkog ministarstva odbrane su prošle nedelje saopštili da za sada ne planiraju da isporuče rakete i da to oružje nije najhitniji prioritet. Portparol ministarstva je ranije danas za Rojters rekao da se stav Berlina nije promenio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.