Ponedeljak, 07.08.2023.

17:19

Ukrajincima stiže moćno oružje

Šef ukrajinske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a izjavio je da je u Nemačkoj postignut konsenzus o snabdevanju Ukrajine krstarećim raketama "taurus".

Izvor: Tanjug

Ukrajincima stiže moćno oružje
Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Šef ukrajinske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Jehor Černjev naveo je danas da su ključne parlamentarne frakcije u Nemačkoj postigle konsenzus o snabdevanju Ukrajine krstarećim raketama "taurus", dometa 500 kilometara, ali da formalno odobrenje tek treba da bude objavljeno.

"Moji prijatelji u Bundestagu su mi upravo rekli da su ključne parlamentarne frakcije postigle konsenzus u vezi sa transferom raketa 'taurus' dugog dometa u Ukrajinu", naveo je Černjev, prenosi Rojters.

On je dodao da su ukrajinske diplomate dugo radile sa nemačkim parlamentarcima na formiranju grupe za podršku.

"Sada je konačno probijen led. Čekamo zvaničnu odluku", napisao je Černjev na Fejsbuku.

Iz nemačkog ministarstva odbrane su prošle nedelje saopštili da za sada ne planiraju da isporuče rakete i da to oružje nije najhitniji prioritet. Portparol ministarstva je ranije danas za Rojters rekao da se stav Berlina nije promenio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: