Ukrajina zadržala ruski tanker, Moskva upozorava VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina zadržala ruski tanker, Moskva upozorava VIDEO/FOTO

Ukrajinska služba bezbednosti zadržala ruski tanker "Nejma", koji je korišćen prilikom blokade Kerčkog moreuza, kad se dogodio incident s ukrajinskim mornarima

Kako prenose mediji, u toku je priprema optužbe na osnovu koje bi brod trebalo da bude zaplenjen.

Mediji navode i da je ukrajinska služba obavila pretres broda, da je konfiskovana kompletna dokumentacija, kao i da je cela posada ispitana. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Sputnjik" podseća da su tri broda ukrajinske ratne mornarice, „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, 25. novembra prošle godine, narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekli državnu granicu Rusije.

Brodovi su ušli u privremeno zatvorene vode Rusije i nekoliko časova izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova, koji su ih pratili. Sva tri broda su zadržana i kasnije prevezena do luke u Kerču.

Privedena su 24 ukrajinska vojnika, uključujući i dva agenta Službe bezbednosti Ukrajine, koji su se, prema rečima pres-službe Federalne službe bezbednosti (FSB), nalazili na brodovima i koordinisali provokacije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je ovaj incident provokacijom koja je u vezi sa niskim rejtingom tadašnjeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka uoči izbora, na kojima je, na kraju, pobedio Vladimir Zelenski.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina zadržala ruski tanker

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2019

KIJEV - Ukrajinska služba bezbjednosti zadržala je ruski tanker "Nejma", koji je korišcten prilikom blokade Kerčkog moreuza, kad se dogodio incident s ukrajinskim mornarima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.