Ukrajina uvela dodatne sankcije Rusiji

Izvor: RTS, 26.Dec.2018, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina uvela dodatne sankcije Rusiji

Savet za nacionalnu bezbednost Ukrajine odobrio je odluku da se Rusiji uvedu nove sankcije, koje će se odraziti i na fizička i na pravna lica sa teritorije Ruske Federacije.
Kako je saopštilo to ukrajinsko telo, reč je o ruskim kompanijama, biznismenima, političarima, poslanicima, ali i pripadnicima bezbednosnih službi.
Ta lica aktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su podržavala ili doprinosila agresivnim dejstvima Rusije protiv Ukrajine, tvrdi Savet.
Pored toga, Kijev uvodi nove sankcije i protiv organizatora izbora u samoproglašenim republikama Donbasa, ali i protiv vojnih lica, sudija, pripadnika policije, kao i svih onih koji su bili umešani u pritvaranje ukrajinskih mornara nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, preneo je Sputnjik.
Saopšteno je takođe i da će ukrajinska pogranična služba nastaviti da sprovodi pojačane mere kada je reč o prelasku granice iz Rusije za Ukrajinu, uprkos tome što je ratno stanje u Ukrajini ukinuto.
Ostaje zabrana ulaska za Ruse od 16 do 60 godina
Ukrajinski Savet nacionalne bezbednosti i odbrane produžio je meru zabrane ulaska na teritoriju Ukrajine za muškarce iz Rusije od 16 do 60 godina starosti, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon što je isteklo 30-dnevno ratno stanje u toj zemlji.
"Uzevši u obzir tešku bezbednosnu situaciju, sva tela Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju da funkcionišu uz povećani stepen pripravnosti. Ukrajinski savet nacionalne bezbednosti i odbrane odlučio je da produži restriktivne mere državne Pogranične službe kojima se zabranjuje ulazak u Ukrajinu muškim državljanima Rusije", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina uvela dodatne sankcije Rusiji

Izvor: B92, 26.Dec.2018

Savet za nacionalnu bezbednost Ukrajine odobrio je odluku da se Rusiji uvedu nove sankcije, koje će se odraziti i na fizička i na pravna lica iz Rusije...Kako je saopštilo to ukrajinsko telo, reč je o ruskim kompanijama, biznismenima, političarima, poslanicima, ali i pripadnicima bezbednosnih službi...Ta...

Nastavak na B92...

Misle da mogu da naude NARODU: Ukrajina uvodi nove sankcije Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2018, 00:54

Savet za nacionalnu bezbednost Ukrajine odobrio je odluku da se Rusiji uvedu nove sankcije, koje će se odraziti i na fizička i na pravna lica sa teritorije Ruske Federacije..Kako je saopštilo to ukrajinsko telo, reč je o ruskim kompanijama, biznismenima, političarima, poslanicima, ali i pripadnicima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.