Ukrajina se sprema za novu rusku ofanzivu, Rusija odbacuje optužbe za silovanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2022, 09:11

Ukrajina se sprema za novu rusku ofanzivu, Rusija odbacuje optužbe za silovanja

Ukrajina je molila za više oružja sa Zapada kako bi joj pomogla da okonča opsadu Mariupolja i odbrani očekivanu rusku ofanzivu na istoku, pošto se pojavilo sve više izvještaja o silovanju i brutalnosti nad ukrajinskim civilima od strane ruskih snaga. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u televizijskom obraćanju kasno u ponedeljak da bi Rusija mogla da pribjegne hemijskom oružju dok je gomilala trupe u istočnom regionu Donbasa za novi napad na luku Mariupolj, gdje se vjeruje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zelenski: Ruske snage su iza sebe namerno ostavile hiljade mina

Izvor: Danas, 12.Apr.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u sinoćnom obraćanju naciji rekao da su ruske trupe koje se povlače iz delova severne Ukrajine namerno iza sebe ostavile na hiljade mina, što je, kako je naveo, "ratni zločin".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.