Ukrajina jasna: Imate rok do 20. jula; odgovor iz Rusije: Komično. Živite u paralelnoj stvarnosti

Izvor: B92, 18.Jul.2021, 18:45

Ukrajina jasna: "Imate rok do 20. jula"; odgovor iz Rusije: "Komično. Živite u paralelnoj stvarnosti"

Ukrajinska služba bezbednosti (SBU) dala je ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu rok do 20. jula.

On bi do tad trebalo da se javi u glavnu upravu te službe za Donjecku i Lugansku oblast u Mariupolju radi daljeg procesuiranja, preneo je "Sputnjik".

Kako prenosi ukrajinski list "Glavkom", ruskom ministru stavlja se na teret da je odgovoran između ostalog za "formiranje nezakonitih oružanih formacija".

Poziv Šojguu potpisao je viši istražitelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glavne uprave ukrajinske službe bezbednosti Taras Butenko.

Ruski mediji, međutim, saopštavaju da ovo nije prvi put da ukrajinska služba bezbednosti želi da procesuira ruske visoke zvaničnike, te podsećaju da je 2016. godine, na primer, ukrajinsko državno Tužilaštvo saopštilo da namerava da uhapsi 18 visokih ruskih zvaničnika, uključujući Šojgua.

Takvih slučajeva bilo je i ranije, međutim, sve je ostajalo na papiru i nikakvih realnih posledica nije bilo.

Kijev živi u paralelnoj stvarnosti a rok koji je ukrajinska Služba bezbednosti (SBU) dala je ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu da se javi upravi te službe u Mariupolju radi daljeg procesuiranja je – komičan, ocenio je ruski senator Aleksej Puškov.

"U Kijevu žive u sopstvenoj virtuelnoj stvarnosti….ne shvatajući svu komičnost tog poziva i farsu. Bave se imitacijom nekakve politike u okolnostima potpunog odusustva politike", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Puškov: Kijev živi u paralelnoj stvarnosti

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2021, 08:03

Kijev živi u paralelnoj stvarnosti, a rok koji je ukrajinska Služba bezbednosti (SBU) dala je ministru odbrane Sergeju Šojguu da se javi upravi te službe u Mariupolju radi daljeg procesuiranja je  komičan, saopštio je senator Aleksej Puškov. „U Kijevu žive u sopstvenoj virtuelnoj stvarnosti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.