Izvor: Vostok.rs, 27.Mar.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 26.03.

  

Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  
 
Karta situacije na frontu za 25.03. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje



Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod





 
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 



Pregled dešavanja na ratištu u Novorusiji za 26.03
.
 


LNR: Pozicije kijevskih snaga

Kijevske snage ispalile 773 projektila na DNR - Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su 85 puta napale teritoriju DNR za protekla 24 sata, prilikom čega su ispalile 773 projektila na teritoriju DNR. Na donjeckom pravcu napadali su Aleksandrovku i Trudovski, na gorlovskom Zajcevo, Dolomitnoe, Goljmovski, Mihajlovku i Ozrenovku, na jasinovatskom Jakovljevku, Veseloe, Krutu Balku i Žabičevo, na južnom pravcu Sahanku, Sosnovskoe, Kominternovo i Lenjinskoe, kao i Dokučaevsk.



Narodna milicija LNR saopštila je da su kijevske snage tokom prethodnog dana 11 puta napali pozicije Narodne milicije u području Pervomajska kao i naselja Rajevka, Nižne Lozovoe, Lozovoe, Sokoljniki, Logvinovo, Kalinovo i Kalinovka.



Tokom prethodne noći pod vatrom ukrajinskih okupatora našli su se i Kijevski i Petrovski rejon Donjecka. Tokom napada oštećene su četiri kuće.

Pao helikopter kijevskih snaga - Helikopter kijevskih snaga Mi-2V pao je u području naselja Malinovke nedaleko od Kramatorska, a posada je poginula, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine.

„Prema jednoj preliminarnoj verziji, pad letelice se desio za vreme sudara sa dalekovodom. U toku je istraga uzroka avijacione nesreće i evakuacija poginulih članova posade. Na mestu pada helikoptera se nalaze dežurne spasilačke snage i grupa oficira za antiterorističke operacije“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu vojnog resora Ukrajine.

Stanje na frontu - 
Kijevske snage su izvršile napade na pozicije Narodne vojske istovremeno u nekoliko oblasti.

Prema podacima, žestoke borbe su počele rano jutros kod Donjecka. Kijevske snage su otvorile vatru iz minobacača kalibra 82 milimetra i 120 milimetara. U isto vreme, drugi odredi vojnika napali su jugozapadna predgrađa Gorlovke.

Kako se navodi, vatra iz minobacača otvorena je u pravcu sela Novgorodsko i Novoselovko. Granatiran je i rejon Batmanovke. Nešto kasnije, mete napada bile su i teritorije Stahanova i Kirovska.


Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 26.03.
 

SAD uvele sankcije protiv osam ruskih kompanija SAD su uvele sankcije protiv osam ruskih kompanija zbog Sirije, Severne Koreje i Irana, saopštila je američka administracija.

Pod sankcijama su se našle kompanije „Rosoboroneksport“, „150 avijacioni remontni zavod“, spoljnoekonomsko udruženje „Avioeksport“, Naučno-proizvodno udruženje „Bazalt“ i Naučno-proizvodna korporacija „Konstruktivni biro za proizvodnjiu mašina“, Uljanovski institut građanske avijacije „B. P. Bugarajev“, Uralski školski centar za civilnu avijaciju, Vojno-vazdušna akademija profesora N. E. Žukovskog i J. A. Gagarina.

Prema podacima predstavnika američke administracije, „uvođenje sankcija je rezultat redovnog vršenja procena, u skladu sa zakonom“.

Naglašeno je da „ove sankcije nisu povezane sa širim ograničenjima koje su uvedene  nakon 2014. godine“ zbog ulaska Krima u sastav Rusije.

Ranije je saopšteno da su SAD na sankcioni spisak dodale jedan broj inostranih kompanija i fizičkih lica koje su se, po mišljenju američkih vlasti, bavile isporukama zabranjenih tehnologija Iranu, Severnoj Koreji i Siriji.
Ukrajina - iz minuta u minut -
  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.