Ukrajina i Novorusija – iz minuta u minut - 17.01.

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina i Novorusija – iz minuta u minut - 17.01.

18.01.2015. -

 



Situacija na frontu (Narodna vojska) - kliknuti za uvećanje  

 

Situacija na frontu (kijevske snage) - kliknuti za uvećanje

Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji - sačekati da se učita ili pogledajte u punom ekranu

Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji - sačekati da se učita ili pogledajte u punom ekranu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<

 

  OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Ukrajini i Novorusiji po danima 

Video vesti za 17.01.

Donjeck uživo - kamera postavljena na zgradi



Bleskovi od detonacija iznad aerodroma u Donjecku

Pregled političko-ekonomskih i drugih vesti za 17.01.

Karasin: datum samita „normandske četvorke“ povodom Ukrajine za sada se ne zna - Datum samita „normandskog formata“ (Rusija, Ukrajina, Francuska, Nemačka) povodom regulisanja ukrajinske krize, još uvek nije određen, izjavio je za RIA Novosti zamenik šefa diplomatije RF Grigorij Karasin.

Posle ministarskog sastanka u „normandskom formatu“ u ponedeljak, šef ruskog MSP Sergej Lavrov je izjavio da će održavanje samita zavisiti od uspeha kontakt grupe u Minsku, čije je zasedanje bilo zakazano za petak, ali do njega nije došlo.

SBU optužio rusku kompaniju "Lukoil" za podršku DNR i LNR - Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) pokrenula je krivični postupak protiv struktura, koje ulaze u sastav "Lukoila" i Istočno-evropsku energetsku kompaniju (VETЭK).

Bezbedonosna služba je osumnjičila kompaniju za finansiranje Donjecke i Luganske Narodne Republike koje u Ukrajini žele da objave terorističkim organizacijama.

"Lukoil" je odbacio optužbe SBU, izjavivši da naftna kompanija radi u skladu sa ukrajinskim zakonom.

Svetska banka: Antiruske sankcije utiču na privredni rast u Evropi - Glavni ekonomista Svetske banke za Rusiju Birgit Hanzl izjavila je da su sankcije, uvedene Rusiji, negativno uticale na privredu njenih partnera u Evropi i Centralnoj Aziji.


"Efekat je jasan, jer govorimo o Rusiji - zemlji sa ogromnom privredom i takvim obimima izvozno-uvoznih tokova. Struktura trgovinskih tokova sada se menja i, naravno, menja se model rasta u zemljama vezanih za Rusiju", navodi agencija TASS reči Hanzl.

Merkel isključila mogućnost učešća Putina na samitu G7 - Kancelarka Nemačke Angela Merkel isključila je mogućnost poziva predsednika RF Vladimira Putina na samit G7. Prema njenim rečima, nema nikakvih šansi da Putin bude pozvan na samit u Bavarskoj. 


Šefica nemačke vlade je naglasila da je pripajanje Krima, kao i događaji na istoku Ukrajine, postali flagrantno kršenje principa međunarodnog prava.

Merkel je, takođe, podsetila da će se na proleće razgovarati o ukidanju sankcija koje su bile uvedene nakon pripajanja krimskog poluostrava Rusiji. Ona misli da će sankcije, najverovatnije, ostati na snazi.

Rusija ne isključuje mogućnost skidanja embarga sa proizvoda iz Grčke - Rusija ne isključuje moguće skidanja embarga sa grčkih proizvoda, u slučaju njenog izlaska iz EU, izjavio je ministar poljoprivrede RF Nikolaj Fjodorov.
Ukrajina - iz minuta u minut -
"Takva varijanta je moguća, ako Grčka bude prinuđena da izađe iz EU. Mi ćemo sa Grčkom uspostaviti samostalne odnose... U principu, ona je potencijalni naš partner", kazao je Fjodorov novinarima, odgovarajući na pitanje o mogućem skidanju embarga sa proizvoda iz pojedinačnih zemalja-članica EU.Rusija ne isključuje moguće skidanja embarga sa grčkih proizvoda, u slučaju njenog izlaska iz EU, izjavio je ministar poljoprivrede RF Nikolaj Fjodorov."


Obama i Kameron se dogovorili da ostave na snazi režim sankcija protiv Rusije - Predsednik SAD Barak Obama je izjavio da se dogovorio sa predsednikom vlade Velike Britanije Dejvidom Kameronom da se zadrži režim sankcija protiv RF.

"Dogovorili smo se o neophodnosti sankcija protiv Rusije sve dok se ne zaustavi agresija protiv Ukrajine", kazao je on.

Po rečima Obame, oni su razgovarali i o "neophodnosti podrške Ukrajini" u realizaciji reformi.


,

Komentari (0) Dodaj komentarOSTALE VESTI IZ RUBRIKE Karasin: datum samita „normandske četvorke“ povodom Ukrajine za sada se ne zna[2015-01-18 09:08:38]

Datum samita „normandskog formata“ (Rusija, Ukrajina, Francuska, Nemačka) povodom regulisanja ukrajinske krize, još uvek nije određen,...

EKA će koristiti ruske rakete "Rokot"[2015-01-18 09:07:00]

Evropska kosmička agencija (EKA) namerava da ove godine pošalje u orbitu tri satelita za daljinsko osmatranje...

ZVO dobio partiju najnovijih transportno-borbenih helikoptera[2015-01-18 09:04:45]

Zapadni vojni okrug dobio je prvu partiju u 2015. godini transportno-borbenih helikoptera Mi-8MTV-5, saopštio je novinarima...

Rusija ne isključuje mogućnost skidanja embarga sa proizvoda iz Grčke[2015-01-18 08:59:36]

Rusija ne isključuje moguće skidanja embarga sa grčkih proizvoda, u slučaju njenog izlaska iz EU, izjavio...

Merkel isključila mogućnost učešća Putina na samitu G7[2015-01-18 08:53:00]

Kancelarka Nemačke Angela Merkel isključila je mogućnost poziva predsednika RF Vladimira Putina na samit G7. Prema...

SBU optužio rusku kompaniju "Lukoil" za podršku DNR i LNR[2015-01-18 08:50:45]

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) pokrenula je krivični postupak protiv struktura, koje ulaze u sastav "Lukoila" i...

Svetska banka: Antiruske sankcije utiču na privredni rast u Evropi[2015-01-18 08:48:44]

Glavni ekonomista Svetske banke za Rusiju Birgit Hanzl izjavila je da su sankcije, uvedene Rusiji, negativno...

Belgija će upotrebiti vojsku za održavanje reda na javnim mestima[2015-01-18 08:47:35]

Za održavanje reda na javnim mestima na teritoriji Belgije, zajedno sa policijom, uključena će biti i...

Konstantin Rokosovski: jedan od tvoraca pobede[2015-01-18 08:28:18]

Komandant severnog krila Kurske bitke

Troškovi Ukrajinaca na hranu u 2013. godini porasli za 55,5%[2015-01-18 07:57:46]

Srednjestatistički troškovi ruske porodice na osnovne prehrambene proizvode prema rezultatima 2013. godine pali su na 27,7%...


NAJNOVIJE VESTI

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.