Ukrajina Srbiji: Očekujemo

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 13:32

Ukrajina Srbiji: Očekujemo

Beograd -- Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač izjavio je danas da njegova država očekuje pojačanu podršku Srbije, kao kandidata za članstvo u EU.

"Ukrajina danas ne brani samo sebe, već i naše zajedničke evropske vrednosti i budućnost. Stoga računamo će država kandidat za članstvo u EU, Srbija, pojačati podršku borbi ukrajinskog naroda", naveo je on u pisanoj izjavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je istakao da je eskalacija tenzija na Kosovu "pre svega u interesu" Rusije "koja bi na taj način skrenula bar pažnju Evrope sa ruskih ratnih zločina u Ukrajini".

"Nije slučajnost to što je situacija na severu tzv. Kosova počela da eskalira prošle godine upravo posle neuspeha ruskog blickriga protiv Ukrajine", rekao je Tolkač i ponovio "principijelni stav Ukrajine" da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Tolkač je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je, kako je naveo, skrenuo pažnju na događaje u Ukrajini, na humanitarnoj pomoći koju dobija ukrajinski narod i na stvaranju izuzetno povoljnih uslova za raseljene iz Ukrajine koja su utočište našla u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.