Ukrajina: Moguće povlačenje trupa iz poslednjeg džepa u regionu Luganska

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2022, 08:34

Ukrajina: Moguće povlačenje trupa iz poslednjeg džepa u regionu Luganska

Dok ruske trupe napreduju ka istoku, ukrajinske snage će možda morati da se povuku iz poslednjeg džepa koji kontrolišu u regionu Luganska kako bi izbegle da budu zarobljene, rekao je danas jedan ukrajinski zvaničnik.

Povlačenje ukrajinskih snaga moglo bi da približi ruskog predsednika Vladimira Putina cilju da u potpunosti zauzme regione Luganska i Donjecka na istoku Ukrajine, navodi Rojters.

Ruske snage su napredovale u ove dve oblasti u Donbasu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpuno sravnivši neke gradove sa zemljom, izveštava britanska agencija.

Guverner Luganska Serhij Gajdaj rekao je da su ruske trupe ušle u Sevjerodonjeck, najveći grad Donbasa koji još uvek drži Ukrajina, nakon što su danima pokušavali da tamo zarobe ukrajinske snage, ali je dodao da ruske snage neće moći da zauzmu oblast Luganska "kao što su analitičari predviđali".

"Imaćemo dovoljno snage i resursa da se odbranimo. Međutim, moguće je da ćemo morati da se povučemo, da ne bismo bili opkoljeni", rekao je Gajdai na Telegramu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija tvrdi da je zauzela železnički čvor na istoku Ukrajine, Kijev negira

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2022

Ruske snage su u subotu pojačale napad na ukrajinski grad Severodonjeck nakon što su saopštile da su zauzele obližnji železnički čvor Lajman, pojačavajući svoju ofanzivu u istočnom Donbasu. Međutim, Hana Maljar, zamenica ukrajinskog ministra odbrane, rekla je da se bitka za Lajman nastavlja,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.