Izvor: RTS, 07.Mar.2022, 18:53

UNS: Mediji i medijski objekti u Ukrajini ne smeju biti vojni ciljevi

Udruženje novinara Srbije najoštrije je osudilo rušenje televizijskog tornja u Kijevu koji su granatirale ruske snage, te podseća da mediji i uređaji za emitovanje i distribuciju medijskih sadržaja nisu i ne smeju biti vojni ciljevi.
UNS podržava tužbu koju je "zbog namernog bombardovanja nekoliko televizijskih tornjeva", glavnom tužiocu Međunarodnog krivičnog suda, podnela organizacija Reporteri bez granica, kaže se u saopštenju Udruženja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Pozvalo je Reportere bez granica da na isti način postupe i u slučaju NATO bombardovanja zgrade RTS-a 23. aprila 1999. godine, u kome je poginulo 16 medijskih radnika, imajući u vidu da ratni zločini ne zastarevaju.

UNS poziva i na prestanak zabrana medija, uništavanje medijske infrastrukture i širenja nasilja nad medijima koje može samo pogoršati balansirano i profesionalno izveštavanje, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.